Delavnica gline Hana Karim

Glina. Kok je to en super medij. Najbrž smo se vsi srečali z njo že v osnovni šoli pri likovnem pouku, potem pa ko odrastemo, nekako opustimo to ustvarjanje. No še isto sekundo, ko sem napisal prejšnji stavek, se mi je v glavi porodilo vprašanje; Zakaj?

Ustvarjanje z glino je nova joga. Dobesedno rečeno (pa še članek s takim naslovom sem ob pisanju tega našel: Pottery is the new yoga ) in po mojem mnenju bi bili vsi malo manj živčni (vsaj na cestah, v trgovincah in v kafičih, čist tko), če bi se malo več vmes posvetili tudi sproščanju (Chicken nuggets yoga does exist , če slučajno niste vedeli, pa tudi druge oblike se najdejo).

Po pravici povedano niti ne vem, kdaj sem se spet navdušil nad tem medijem, ampak zadnjič sem čisto po naključju našel Hano Karim na instagramu in se prijavil na eno izmed njenih delavnic v Ljubljani. To me je potem še dodatno navdušilo in glej ga zlomka, včeraj zvečer smo z družino naredili 10 posod iz gline, sedaj pa se že sušijo. Torej, če vam katera koli vrsta joge (chicken nugget joga, gin tonic joga…) ne ustreza – no pa tudi če vam – je tukaj tudi glina, ki je po mojem odlična za sproščanje in predlagam, da če ste vsaj malo navdušeni nad tem, da v bližnji prihodnosti poprimete v roko eno kepo blata in poskusite 😀

Seveda me je na zadnji delavnici spremljal tudi moj osebni fotograf Uroš S. Abram , zato spodaj prilagam nekaj fotk 😛


Leave a Reply