Shopping cart
0,00€

A STORY ABOUT POP ART COLLECTION

Oblikovalski pristop, obran pri kreiranju potiska majic, sledi estetiki znamke Organized.si, a ostaja pristen ustvarjalki potiskov in digitalni umetnici Neji – artbyneja. Organized.si vodi minimalizem, artbyneja pa se zaradi svoje profesije kreiranja konceptov junakov in portretnih karikatur poslužuje močnih črnih kontur in kričečih barv. Potrebno je bilo poiskati skupno pot, kjer potisk živi oziroma kar kriči, a v okviru minimalizma. Močno senčenje in prelivanje barv tako v začetku odpade. Prav tako odpade zapletena risba, pretirano okrašene tipografije, prevelik nabor barv in uporaba bleščic ter ostalega okrasnega materiala. Ker artbyneja zadnje čase veliko ustvarja v slogu pop arta, kjer je dovoljeno tako rekoč vse, je bila za kolaboracijo razvita minimalistična uprizoritev pop art objektov, oziroma predmetov, ki so dobro poznani širši publiki – masi. Poslužuje se manjšega nabora barv. Črna in bela se izmenjujeta glede na barvo majice, kjer potisk stoji. Na črni majici je za konture uporabljena bela in obratno, na beli majici je za konture uporabljena črna. Dodane so še tri barve, ki kričijo ‘unisex’. Če stereotipno pogledamo, je izbrana »moška« modra, »ženstvena« roza in rdeča, ki gradi most med obema in pritegne pozornost.

Izbrali smo si 3 kose sladke hrane – jabolko, banano in sladoled in vsakega posebej predstavili na svoj način. Pop art, če gledamo zasnovanega s strani Roya Lichtensteina, je izjemno ciničen, šaljiv in s publiko želi vzpostaviti dialog, jo nagovarja. Tako vsak izmed treh predmetov pristane v ženstveni urejeni roki, ki ta predmet ‘ponuja’ publiki in jo z njim nagovarja. Dialog je zapeljan v slogu rahle samovšečnosti, samozavesti in sarkazma. Jabolko, stilizirano v ugriznjen Saturn, sporoča, da je človek, oblečen v majico s tem potiskom, pripravljen zavladati celotnemu univerzumu. Banana, stilizirana v pištolo, stoji poleg oblačka z napisom »Dressed to kill«, ki se v grobem prevaja v  samozavestno trditev, da je človek za ubiti dobro oblečen. Sladoled, ki se v roki topi, pa sporoča, da kljub temu, da je človek, ki nosi majico s tem potiskom, mogoče v manjši zmedi, a ta izgleda izredno dobro.

 

Ko potegnemo črto,  je iz potiskov, kot tudi same zasnove oblike majice (oversized), ki pristoji vsem spolom (gender neutral), jasno, da ima prav vsak pravico do samozavestnega pristopa, do ljubezni do samega sebe, do nošenja preprostih udobnih oblačil in da je v življenju vedno potreben kanček humorja, da se spopademo s katero koli situacijo. Ko človek naredi obleko, ta obleka tudi naredi človeka – samozavestnega in ponosnega na točno to, kar je.

 

 

 

design me news
Previous reading
Domače arašidove čokoladice z datlji oz. Snickers
Next reading
Le kaj bi brez dobrih sosedov? | objava v reviji Suzy | slovenske novice