Shopping cart
0,00€

BIRTHDAY CAKE | ROJSTNODNEVNA TORTA

by Nataša Arčnik

Suhe sestavine:

– 150 g bele moke

– 65 g sladkorja

– ¼ žličke pecilnega praška

– ½ žličke sode bikarbone

– ⅛ žličke soli

Mokre sestavine:

-125 g rastlinskega mleka

– 62 g navadni jogurt

– 85 g stopljeno kokos maslo

– 2 žlički vanilijevega extrata ali Vanilijeva pasta od Moja Čokolada

– 2 veliki žlici kakava

Mokre sestavine zmešamo z suhimi in jih z lopatko premešamo, da se povežejo med sabo. Maso vlijemo v pekač 20cm in pečemo 15 min na 170 stopinj v že naprej ogreti pečici. Poskusimo z zobotrebcem ali je testo pečeno. Pečen oblat obrnemo na glavo na peki papir, da se ohladi in ga prerežemo na pol. Če se je pri peki testo nabreknilo odrežemo izboklino, tako da dobimo dva enako debela oblata. Če želimo torto imeti visoko po višini spečemo 2 takšna oblata in ju prerežemo na pol, da dobimo 4 plasti. 

NADEV

– kokos smetana

– sveže jagode

– jagodni kompot/samo tekočina

Smetano stepemo,  jagode očistimo in narežemo na kolobarje ter pričnemo sestavljat našo torto. Na dno modela položimo oblat, ki ga dobro namočimo z jagodnim sokom od kompota, nato dodamo smetano, narezane sveže jagode in zopet oblat, ki ga dobro namočimo z jagodnim sokom od kompota. To potem nadaljujemo dokler nam ne zmanjka sestavin in oblatov. Zaključimo z zadnjim oblatom. Jaz zlagam vse v okrogel trd model, lahko pa si pridobimo pvc-folijo, ki je lažje odstranimo. Vse skupaj postavimo za več ur v hladilnik, najbolje kar čez noč. 

KRASITEV

Kokos smetano zmiksamo in ji dodamo jedilna barvila. V mojem primeru prah rdeče pese-rdeča in Dr.Oetker-plava. Jaz imam rada sveže rože, zato sem jih dodala tudi na torti. Pazi: v čvetličarni vprašaj v katerih rožah ni umetnih barvil.

Dober tek!

recipes
Previous reading
Veganske Ferrero kroglice
Next reading
Vegan apple & cinnamon donuts baked in oven | ENG and SLO recipe