Bučni Cheesecake mafini

Sestavine za 8 mafinov:
- 112g bele pšenične moke
- 1 veliko jajce
- 65g navadnega sladkorja
- 20g rjavega sladkorja
- 1/2 čajne žličke sode bikarbone
- ščep soli
- 45g olivnega ali rastlinskega olja
- 140g bučnega pireja
- 50g jabolčne čežane
- 1/2 čajne žličke cimeta
- 1/8 čajne žličke muškatnega oreščka
- 1/8 čajne žličke ingverja
- 1/8 čajne žličke kardamoma
- 1/2 čajne žličke vaniljeve arome
Postopek:Pečico segrejte na 190 stopinj.
V posodi zmešajte moko, sodo, začimbe in sol. Dobro premešajte.
V ločeni posodi zmešajte bučni pire, čežano in sladkorje. Dodajte olje, jajce in vanilijo. Premešajte.
Mokre sestavine dodajte suhim in premešajte, da nastane gladka masa.
Zmes nadevajte v pekač za mafine, obložen s peki papirjem, do nekje 3/4 višine.
Pripravite cheesecake kremo.
Cheesecake sloj:
- 150g kremnega sira
- 1 mali rumenjak
- 20g rjavega sladkorja
Vse sestavine zmešajte z železno metlico za stepanje, da nastane gladka zmes.
Na vrh vsakega mafina zlijte 1 čajno žličko cheesecake kreme in z zobotrebcem oblikujte poljubni vzorec.
Pecite 18-19 minut oz. dokler vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Dober tek!
Recept: Nina S. Zorčič

You must be logged in to post a comment.