Shopping cart
0,00€

ČOKOLADNI BROWNIEJI

by Pika´s taste

Sestavine:

Pločevinka črnega fižola (odlij tekočino in speri fižol pod tekočo vodo)

2 jajci (lahko tudi veganski)

3 žlice arašidovega ali mandljevega masla (lahko tudi maslo drugega oreščka ali semena)

1/2 skodelice / 50 g kakava v prahu

10 datljev

Med (po okusu)

1 1/2 žličke pecilnega praška

1/2 žličke soli

1/2 skodelice / 80 g temnih čokoladnih kapljic ali nasesekljane temne čokolade (opcijsko)


Postopek:

Pečico segrej na 175 stopinj celzija. V mešalnik daj jajci, črni fižol, arašidovo (ali drugo) maslo in datlje. Če tvoj mešalnik ni dovolj močan, lahko datlje in fižol zmiksaš tudi s paličnim mešalnikom, jajca in arašidovo maslo pa naknadno vmešaš.V ločeni posodi premešaj suhe sestavine – kakav, pecilni prašek in sol. Nato dodaj še vse prej zmešane tekoče sestavine.V kvadratni pekač s peki papirjem prelij maso, po njej potresi čokoladne kapljice ali nasesekljano čokolado in vstavi v pečico na srednino, če se odločiš, da jo boš dodal. Če imaš raje čokolado v samij brownijih, pa jo dodaj v maso in premešaj, nato pa vlij maso v pekač in vstavi v pečico.Peci 17-22 minut, odvisno od tega, kako mokri želiš da so in od moči tvoje pečice. Sama imam raje žmohtne in ne prepečene brownije, zato vzamem pekač iz pečice raje prej, čeprav se zdi, da je masa še surova. Browniji se namreč pečejo še nekaj časa po tem, ko jih vzameš iz pečice, ko se ohladijo pa šele dobijo pravo teksturo. Počakaj, da se browniji ohladijo, nato jih razreži in uživaj!

recipes
Previous reading
Matic Benet Ceramics: harmonija narave in arhitekture | TV Ambienti
Next reading
KOLEDAR MIZA ZA ŠTIRI