ČOKOLADNI KROFKI

by Grom Lea
Sestavine:
- 120 g sladkorja
- 2 jajci
- 100 ml rastlinskega olja
- 150 ml mleka
- 100 g moke
- 20 g kakava v prahu
- 3 g sode bikarbone
- Ščepec soli
Postopek:
- V mešalnik dodaj sladkor in jajca. Najprej mešaj na srednji hitrosti, nato povečaj na
najvišjo. Mešaj približno 4 minute, lahko tudi dlje. - Zmanjšaj hitrost na min. ter počasi prilij olje (vse naenkrat). Pazi, da ga vliješ ob strani,
ne na sredino mase. Mešaj 30 sekund, da zmes postane enotna. - V posodi zmešaj moko, kakav, sodo, sol. Čez sito presej na plast peki papirja. Papir primi
z obeh strani in suho zmes postopoma in izmenično v 4 korakih dodaj jajčni mešanici
(pol suhe, pol mleka, pol suhe, pol mleka). Vsakič, ko dodaš, mešaj 30 sekund. Ne mešaj
predolgo! - Maso razporedi v pekač za krofke, ki ga predhodno namastiš. Pekač napolni do ¾.
Velike krofke peci 10-15 minut na 170’C. Ko krofke vzameš iz pečice, naj se najprej
nekoliko ohladijo, nato vzemi ven z žlico in položi na rešetko, da se ohlajajo iz vseh
strani enakomerno. - Ko se krofki popolnoma ohladijo, poljubno okrasi s čokolado, mrvicami, svežim ali
suhim sadjem in cvetjem, jedilnim zlatom in ostalimi poljubnimi dodatki.
Veselo ustvarjanje v kuhinji želim! 😉
You must be logged in to post a comment.